Wine Tasting Il Chiosso

"Allen welkom op de Wine Tasting Gattinara Il Chiosso op woensdag 29 november 2017. Ontmoet persoonlijk deze sympathieke wijnbouwer uit Piemonte!” Dit event wordt georganiseerd door Degustatiehuis - wijnhandel Jerome Lamote in samenwerking met Tutitalia Belgium.
In het noorden van Piemonte, grenzend aan de rijstvelden van Arborio ligt aan de voet van de Alpen een klein pareltje, Gattinara genaamd. In 1967 heeft dit stadje met 14 wijnproducenten zijn DOGG (Vino a Denominazione di Origine Controllata e Garantita) status verkregen. Het heeft ongeveer 95 ha wijngaarden met een jaarlijkse productie van ongeveer 3500 hl. Je vindt er vooral de gekende Nebbiolo-druif en enkele minder gekende druiven zoals de Vespolina en de Erbaluce. Hiermee worden wijnen gemaakt die niet moeten onderdoen voor de gekende Piemontese wijnen zoals de Barolo en Barbaresco. Om deze wijnen eens in de kijker te plaatsen organiseren wij een proeverij te Balgerhoeke. De wijnbouwer van Il Chiosso zal ons begeleiden met de nodige uitleg (in het Engels) terwijl we een zestal verschillende wijnen proeven. Hierbij zullen ook enkele aangepaste gerechtjes worden geserveerd, dit alles in een gezellige huiselijke sfeer en voorzien van het nodige beeldmateriaal. Na de degustatie is er een mogelijkheid tot aankoop van de geproefde wijnen.
Datum
Woensdag 29 november 2017 om 19h30 (VOLZET)
(ontvangst vanaf 19h)

Locatie & Parking
Balgerhoeke 77 (Eeklo).
Ruime en gratis parking in de nabije omgeving

Prijs
10 EUR/persoon

Inschrijving & max. aantal deelnemers
Vooraf inschrijven is noodzakelijk via email jerome.lamote@telenet.be of info@tutitalia.be.
Wacht niet te lang want de plaatsen zijn beperkt (max 15 personen). Inschrijving is pas definitief na correcte betaling vooraf op rekeningnummer BE69 0017 7183 8978 op naam van Degustatiehuis - wijnhandel Jerome Lamote.
 

Voor meer info
Degustatiehuis - wijnhandel Jerome Lamote : 0478/674.858 of jerome.lamote@telenet.be
Tutitalia Belgium: 0473/930.266 of info@tutitalia.be