Veneto

Op zoek naar een kwalitatief hotel, villa, vakantieboerderij, appartement of camping in de regio van Venetië, Padua en Verona? Hieronder vindt u onze persoonlijke selectie! Alla ricerca di un hotel di qualità, villa, agriturismo, appartamento o campeggio nella regione di Venezia, Padova e Verona? Ecco la nostra selezione personale!
image-142784-Verona_6.jpg
Veneto, deze noordoostelijke regio in Italië grenst met de klok mee aan: Oostenrijk, Friuli-Venezia Giulia, de Golf van Venetië (Adriatische Zee), Emilia-Romagna, Lombardije en Trentino-Zuid-Tirol. De hoofdstad van Veneto is Venetië. De regio strekt zich uit van de Karnische Alpen in het noorden tot de rivier de Po in het zuiden. In het westen wordt de Veneto begrensd door het Gardameer en de rivier de Mincio, in het oosten door de Adriatische Zee en de rivier de Tagliamento.  Veneto, aan de voet van de Dolomieten, wordt vooral in verband gebracht met Venezia. Maar Veneto is meer dan alleen Venezia! Vanaf de autostrada zie je van Padova niet veel meer dan de vele koepels van de Basilica di Sant'Antonio. Maar de stad heeft veel meer interessante bezienswaardigheden, en is bovendien een gezellige universiteitsstad. De betoverende stad Venezia is gegrondvest op zo'n 118 kleine eilandjes in de laguna. Het is onmogelijk de stad in één dag te bekijken... Verona ligt dicht bij het Gardameer en het is een zeer mooie, welvarende stad die wereldberoemd is om twee bezienswaardigheden: de Opera en Romeo e Giulietta. In tegenstelling tot het indrukwekkende, hectische en trotse Venezia ademt Vicenza eerder een aangename rust. De stad heeft schitterende palazzi en gevels. In de regio Veneto ligt het Lago di Garda. Het Gardameer is het grootste en drukst bezochte meer van Italia! Er heerst een zeer mild klimaat en dankzij de talrijke watersportfaciliteiten en het idyllische landschap is het Lago di Garda een populaire vakantiebestemming. Voor enkele eigen reisfoto's: zie http://www.tutitalia.be/travel-veneto-lazio
Info about our accommodation in the picture:
Klik op de foto's om ze te vergroten ...
Overnachten tussen duizend bloemen!

In het hart van het Venetiaanse platteland, in de buurt van Venetië en Ferrara en op enkele minuten rijden van Rovigo en de Po Delta, verwelkomt Agriturismo Millefiori zijn gasten in een zeer familiale omgeving. U kunt kiezen uit comfortabele, met airconditioning uitgeruste, kamers met eigen badkamer en appartementen. Ideaal om een (familie) vakantie door te brengen in het authentieke Italië waarbij lekker eten en drinken alsook contact met de vriendelijke lokale bevolking zeker centraal staan. De nabije omgeving alsook de grote en zeer mooi ingerichte tuin bieden een oase van rust! WIFI is gratis te gebruiken. Voor meer info aarzel niet contact op te nemen met info@tutitalia.be.
Feedback van een tevreden klant!
Geert M. - Hier is alles uitstekend. We zijn onze tweede week begonnen en genieten er met volle teugen van. Prachtig domein dat zijn naam van "Millefiori" (cf. duizend bloemen) alle eer aandoet. Zeer vriendelijke mensen, ik moet je de groeten doen van de zoon en de eigenares, die zot is van onze twee jachthonden, die hier vrijelijk kunnen stoeien en zwemmen in de canale. Het eten is ook zeer lekker, ook de lokale wijntjes en bieren zijn een aanrader. En op korte afstand Ferrara, Padova, Verona (donderdag naar Carmen gaan kijken in de arena, indrukwekkende vertoning, enkel alleen voor het decor en de massa mensen, de paarden, ezels ...), Colli Euganei, delta van de Po en Chioggia. Ik sta bij je in het krijt voor dit prachtige adres, Filippo!
Veneto Italy - film 1
Veneto Italy - film 2