Sicilia

Op zoek naar een goed kwalitatief hotel, villa, vakantieboerderij, appartement of camping in Sicilië? Hieronder vindt u onze persoonlijke selectie! Alla ricerca di un buon hotel di qualità, villa, agriturismo, appartamento o campeggio nella Sicilia? Ecco la nostra selezione personale!
image-127890-conero2.jpg
Sicilië (Italiaans: Sicilia) is een eiland en een autonome regio van Italië in de Middellandse Zee. Het ligt ten zuidwesten van de op het Italiaanse vasteland gelegen regio Calabria, en ten noordoosten van het Noord-Afrikaanseland Tunesië. De officiële Italiaanse en Siciliaanse naam is Sicilia. De Oud-Griekse naam Trinakria betekent "het eiland met de drie punten". Dit is tevens de naam van de vlag. Het eiland is maximaal 230 km lang en 170 km breed. De kustlijn is ongeveer 1000 km. Tot de autonome regio Sicilië behoren ook de Liparische of Eolische Eilanden, het eilandje Ustica, de Egadische Eilanden, het eiland Pantelleria en de Pelagische Eilanden. De laatste twee liggen voor de kust van Tunesië en horen geologisch tot het Afrikaanse continent. De eilandstaat Malta ligt ten zuiden van Sicilië. Sicilië is in het brandpunt van de Middellandse Zee gelegen, en heeft dientengevolge veel culturele invloeden van diverse volkeren gekend. De desbetreffende volken hebben allen hun cultuurschatten achtergelaten. Tot de hoogtepunten behoren o.a.:
  • Griekse cultuurschatten in onder andere Agrigento, waaronder de fameuze Concordiatempel, Syracuse met zijn theaters, Selinunte en Segesta.
  • In Toarmina  is een groot Grieks-Romeins theater. Romeinse mozaïken zijn te bewonderen in de Villa Romana del Casale bij Piazza Armerina.
  • De Dom van Monreale en het Palazzo dei Normanni met de Cappella Palatina in Palermo zijn gebouwd in de zogenaamde Arabisch-Normandische kunststijl. Deze kunststijl is uniek voor Sicilië en bestaat uit Normandische, Arabische en Byzantijnse elementen.
  • Uit de Spaanse periode is vrij veel bewaard gebleven. Vooral na de aardbeving van 1693 werd veel gebouwd in de Siciliaanse barokstijl, vooral in de Val di Noto.
Click on the photo for more info about the accomodation: