Marche - La Scentella

Zin om te relaxen?
La Scentella country house nodigt u graag uit in de tuin van de Marken, namelijk de Aso-vallei. Deze vallei strekt zich uit vanaf het Sibillini-gebergte tot aan de Adriatische zee, tussen kleurrijke heuvels, middeleeuwse dorpen, fruit- en olijfboomgaarden, kunst, geschiedenis en cultuur… en de goede keuken van vroeger! La Scentella is een vakantiehuis in een rustige landelijke omgeving, omringd door bossen, lavendel- en rosmarijnvelden. Het huis is verdeeld in zelfstandige appartementen en ligt in de gemeente Petritoli, een pittoresk dorpje niet ver van zee en bergen. Het hele jaar door worden bezichtigingen georganiseerd aan borghi, musea en kunststeden van il Piceno (de streek rondom Ascoli Piceno). Een wellness/beauty centrum en een (‘s winters overdekt en verwarmd) zwembad zijn te bereiken op een paar km afstand.

La Scentella biedt speciale weekendarrangementen in alle smaken en seizoenen.

Winter
“Samen koken en eten” met de arme boerenkeuken van de streek rondom de stad Fermo: soep, polenta, pasta en andere traditionele gerechten. Begeleidde proeverijen terplekke bij de producenten van olijfolie, wijn, honing, jams en ingemaakte vruchten. Traditioneel spellentoernooi: darts, burraco- en briscola-kaartenspel, schaakspel. Onmisbare evenementen: “Il carnevale”, het carnaval in Offida of in Ascoli Piceno, in februari.

Lente
Wandelingen op het platteland op zoek naar wilde kruiden die we gezamenlijk zullen plukken en proeven. Roberto Ferretti zal u over de kruidenmagie vertellen. Wandel- of fietstochten door het bloemrijke plattenland, onderweg naar oude burchten en kunstplaatsen. Onmisbare evenementen: “Il cavallo di fuoco” (het vuurpaard) in Ripatransone, een historisch evenement met vuurwerk, in april.

Zomer
Ochtend aan zee met picknick op het strand aan de Adriatische kust of een excursie in het Sibillini-gebergte. Middagwandeling door de lavendel-, rosmarijn- en wilde kruidenvelden. Culinaire belevenissen met gerechten bereid met wilde groente en wild fruit uit de Valdaso (Aso-vallei). We maken samen jams en gelei van bramen, sambuco-vlierbessen, aalbes, azzeruolo-vruchten en ander wild fruit. Onmisbare evenementen: “La festa delle cove”, het historische graanoogstfeest in Petritoli, in juli.

Herfst
Vendemmia-tijd (wijnoogst), olijven-, paddenstoelen-, kastanjes- en truffeloogst. In de wijnkuipen de druiven persen, in de bergen op zoek naar paddenstoelen en kastanjes plukken. Culinaire avontuur bij uitstek: witte en zwarte truffels proeven! Onmisbare evenementen: “La festa del vino” (wijnfeest) in Ortezzano, in september. “I Diamanti in tavola” (diamanten op tafel), het feest van de witte truffel in Amandola, in novembre.
​Klik op de foto's om ze te vergroten
Locatie
image-286159-maps-scentella.png
Contact
Voor meer info aarzel niet contact op te nemen met info@tutitalia.be of rechtstreeks bij www.scentella.it
Info regio? Klik hier!