Lazio

Op zoek naar een kwalitatief hotel, villa, vakantieboerderij, appartement of camping in de (ruime) regio van Rome? Hieronder vindt u onze persoonlijke selectie! Alla ricerca di un hotel di qualità, villa, agriturismo, appartamento o campeggio nella (ampia) regione di Roma? Ecco la nostra selezione personale!
image-8046-provincies.jpg?1441109204949
image-30407-toscana.png?1441109235367
image-30025-IMG_6446.JPG?1441368986744
Roma
image-7907-image20.JPG?1437470020613
HOTEL
La Pace
Klik op de foto's om ze te vergroten ...
Waar ik mijn studententijd in doorbracht!

Comfortabel en gezellig hotel - waar ik trouwens mijn studentenperiode doorbracht in 1995 - gelegen in het centrum van Cassino tussen Roma en Napoli. De regio van Frosinone is strategisch perfect gelegen om de historische kunstplaatsen zoals Roma, Napoli, Caserta, Montecassino en de badplaatsen van Formia en Gaeta te bezoeken. Ideaal om een vakantie door te brengen in het authentieke Italië waarbij lekker eten en drinken alsook contact met de lokale bevolking centraal staan! De keuken is goed. Het personeel is vriendelijk en zeer behulpzaam! Gratis WIFI. Voor meer info aarzel niet contact op te nemen met info@tutitalia.be.
De stad Cassino is gelegen in de Italiaanse provincie Frosinone, in de regio Latium. Historisch gezien hoort de stad bij de zuidelijker gelegen regio Campanië. Het is een belangrijk commercieel, agrarisch en industrieel centrum. De plaats werd al lang voor de komst van de Romeinen bewoond door Italiërs. Gedurende de Romeinse periode heette de stad Casinum. Uit deze tijd dateert het goed bewaard gebleven theater en amfitheater van Cassino. Bij de stad ligt ook nog een deel van de oorspronkelijke Via Latina die Rome met Casilinum (het huidige Capua) verbond. Bekender is de stad geworden door de Slag om Monte Cassino (2de Wereldoorlog). Tijdens de gevechten werd het historische deel van de stad vrijwel geheel verwoest. De grote militaire begraafplaatsen rondom de stad herinneren aan deze gebeurtenissen. Niet alleen de stad maar ook de monumentale Benedictijner Abdij Montecassino, die ruim 450 meter hoger ligt, werd zwaar getroffen.